ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.Бестселър Читателска класация - рейтинг 4.96Читателска класация - рейтинг 4.96Читателска класация - рейтинг 4.96Читателска класация - рейтинг 4.96Читателска класация - рейтинг 4.96 Не се очаква допечатка

Автор: Марина Фиорато
Жанр: исторически романси
Издание: 1, 2011 г., 464 стр., Размери:145x210
Корица: мека, корична цена 16.00 лв. 12.80 лв.
ISBN: 9789547712669


Дайте и вашата оценка за тази книга , досега 161 гласа (рейтинг 4.96)

История, мистерия, романтика... какво крие известният шедьовър на Ботичели „Пролет“

Венеция 1466 г.
Лодката потегля от пристана си с леко разтърсване. На дъното й са наредени единайсет стъклени бутилки с най-доброто венецианско вино – валполичела, дар, на който мо¬нахините много ще се зарадват. В дванайсетия стъклен съд – огромен буркан, неподвижно лежи бебе, успокоявано от люшкащите се под него вълни, и наблюдава спокойно светлината, която стъклото разпръсква, със същите зелени очи като него.

Флоренция 1482 г.
Династията на Медичите управлява богатия град държава, където красивата проститутка Лучана Ветра се натъква на смъртоносна тайна. Един от най-редовните й клиенти я моли да позира на известен художник и внезапно момичето от улицата се оказва моделът за централната фигура в картината на Сандро Ботичели „Пролет”.

Когато художникът я освобождава, без да й плати, Лучана импулсивно открадва недовършеното копие на картината. И скоро открива, че някой е готов да убива, за да го има. Защо една картина е толкова ценна? И за кого?

Лучана търси помощ от единствения мъж, който никога не я е пожелавал – брат Гуидо. Заедно тръгват от Флоренция и се впускат в опасно пътешествие през градовете на ренесансова Италия. Преследват ги безмилостни убийци, решени да им попречат да разгадаят тайната на картината. Двамата разплитат закодираното послание – политическа конспирация, която води до самия Лоренцо Медичи.

В това чудесно съчетание между „Шифърът на Леонардо” и „Раждането на Венера” една забележителна млада жена от Италия през ХV век трябва да използва ума си и изобретателността си, за да оцелее сред сложните политически интриги на своето време.

Мнения за книгата

Критиците са на едно мнение: „Кралят е мъртъв! Да живее кралицата! Дан Браун намери своя достоен съперник.”

„Ако историята, изкуството и романтиката са вашата страст, „Тайната на Ботичели” ще я задоволи напълно. Ако не са, въпреки всичко може да останете приятно изненадани.” www.indielondon.co.uk

„След поразителния си дебют със „Стъкларят на Мурано” сега Марина Фиорато създава своя шедьовър. Ренесансова Италия оживява пред очите на читателите със своето пищно великолепие и мраморните си хълмове. Главната героиня Лучана е страстна, поразителна в своето безсрамие, интелигентна и абсолютно неустоимо сексапилна, а Гуидо е въплъщение на най-чистите и будни умове, които са се раждали в онова време – един нов благороден Холмс и един определено по-красив Уотсън. Политическите интриги са разкрити с вещина и позволяват на читателите да следват героите стъпка по стъпка в тяхното пътуване. Фиорато с мярка преплита в този сложен сюжет и една чудесна любовна история.” Нина Дейвис, Booklist

„За всички, които са се наслаждавали на „Шифърът на Леонардо”, новият роман на Марина Фиорато „Тайната на Ботичели” ще бъде подходящ избор – чудесен сюжет с описания, доставящи наслада, и изпълнен с интриги, страст и вълнение. С „Тайната на Ботичели” Марина Фиорато се доказва като майстор на мистерията и кралица на историческия роман. Лучана е една от най-оригиналните героини, които съм срещала наскоро, със своя силен характер, остър език и непоколебима решителност да стигне до края на своето приключение. Книга за всички почитатели на историческия роман и мистериите и за всички, които просто обичат добрата литература.” Night Owl Reviews Staff

Изчерпана
Дъщерята на Сиена
Дъщерята на Сиена Прочети откъс от книгата Не се очаква допечатка

Автор: Марина Фиорато
Жанр: исторически романси, Издание: 1, 2013 г., 320 стр., Размери:145x210
Корица: мека, корична цена 14.00 лв. 11.20 лв.

Изчерпана

Сияещ от цветове и богат на исторически детайли, романът „Дъщерята на Сиена” разказва за честта и предателството, за превратностите на съдбата, за смелостта и за силата на любовта.

И още в резюме ...
Дневникът на Девлин
Дневникът на Девлин Не се очаква допечатка

Автор: Кристи  Филипс
Жанр: исторически романси, Издание: 1, 2014 г., 472 стр., Размери:145x210
Корица: мека, корична цена 18.00 лв. 14.40 лв.

Изчерпана

Договорът от Дувър. Мистериозни убийства. Дневникът на една лекарка, който разплита тайни от английската история.

И още в резюме ...
Портрет на една конспирация
Портрет на една конспирация

Автор: Дона  Русо Морин
Жанр: исторически романси, Издание: 1, 2017 г., 336 стр., Размери:145x210
Корица: мека, корична цена 18.00 лв. 14.40 лв.

Поръчай

Политически заговори, убийства и възмездие. И шест силни жени, които рискуват всичко в името на изкуството и любовта

И още в резюме ...

Val, heaven_f@abv.bg

Много интересна книга, съчетаваща исторически правдоподобното с художествената измислица. Грабва интереса още от първата страница. Героите са добре описани. Единственото, което на моменти дразни е грубият език на Лучана, но все пак той съответства на характера и позицията и в обществото :)
27/11/2011

Десислава, kyku_@abv.bg

В момента я чета и съм страшно очарована! Много е завладяваща, изпълнена с приключения, които те карат да четеш страница след страница. Препоръчвам я горещо!!! :)
28/12/2011

Даниела Стойнова, bluestory@abv.bg
Варна,бул."Приморски"22,Радио Варна
Бих искала да си поръчам "Тайната на Ботичели" и два екземпляра от "Стъкларят от Мурано"/четох я от приятелка,фантастична е !/.Дали авторката има блог или сайт и какъв адрес за кореспонденция с нея имате ?Аз съм журналист и бих искала да и пиша.поздрави
09/01/2012

Десислава, kyku_@abv.bg

Мисля, че това е официалният сайт на Марина Фиорато - http://www.marinafiorato.com/
13/01/2012

Красимира, krasi_mi_ra@abv.bg
Стара Загора
Книгата е невероятна,заслужава си да се прочете.Препоръчвам я горещо на всички,които обичат да четат този тип книги.
01/02/2012

Дайте вашият коментар
Име*
E-mail*
Адрес
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*
Полетата отбелязани с * са задължителни

ИК "Кръгозор" ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения, съдържащи нецензурни изрази, няма да бъдат публикувани.

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.