ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Интервю на Линдзи Келк пред Блогкритикс

- Как се роди идеята за „Аз обичам Ню Йорк” и за цялата поредица?

- Тъкмо се бях прибрала след кратка почивка в Ню Йорк и бях депресирана от лондонската атмосфера. Ню Йорк беше прекрасен и просто не успявах да се отърся от следпразничната умора, така че щом не можех да се върна там отново (а кредитната ми карта казваше, че не мога), поне можех да напиша за това омагьосващо място. Винаги съм мислела за тази книга като за част от поредица, която се развива в различни градове по света. Обичам поредиците. Никога не ми е харесвало, че книгите имат край.

- Разкажете малко повече за героинята. С кои черти от характера й и от случващото се с нея ще се идентифицират читателките?

- Надявам се читателите да харесат Анджела, защото тя прилича много на мен! Освен по това, че около нея има много мъже, а при мен не е чак такава навалица (моля, пращайте всички кандидатури на страницата ми във Фейсбук). Хората, които вече са прочели книгата, казват, че харесват Анджела, защото е забавна и земна. Разбира се, че книгата е роман и историята в нея е измислица, така че тези неща не се случват всеки ден, но мисля, че Анджела реагира на ситуациите и действа така, както всеки човек в нейното положение би постъпил. Освен това тя наистина харесва обувки. И мъже. И караоке. И коктейли. Както казах, наистина прилича много на мен. Надявам се, всяка от читателките да намери някои сходни черти и със себе си.

- Дисциплиниран писател ли сте? За колко време написахте „Аз обичам Ню Йорк”? Как редактирате текста си?

- Бих искала да кажа „да”, но нещата не са толкова прости. Пиша наистина бързо, така правя и редакциите си. Все пак работя като главен редактор в детско издателство, така че писането и редактирането са целият ми живот! Написах „Аз обичам Ню Йорк” много бързо, първият вариант ми отне само шест седмици, но му посветих цялото си време. Прибирах се от работа, похапвах и сядах на компютъра си, докато заспях. Нямах време за нищо друго в живота си. С преработването втората книга от поредицата – „Аз обичам Холивуд”- беше готова може би за около четири месеца. Сега тъкмо приключвам първия вариант на „Аз обичам Париж”. За да направя живота си малко по-труден, някъде по средата на писането й се преместих да живея в Ню Йорк. Въпреки това и за тази част ми бяха нужни не повече от шест месеца. Предполагам, че съм малко по-бърза от доста други писатели, но не съм сигурна, че това е въпрос само на дисциплина. Просто това е животът ми! Редактирането е по-лесно, моята редакторка е Невероятна и винаги ми дава най-полезните и вдъхновяващи съвети. Когато ми каже мнението си, редактирането на текста ми отнема няколко седмици.

- Значи втората ви книга вече е готова? Би трябвало да излезе в началото на 2010-та?

- Мда! „Аз обичам Холивуд” ще излезе на пазара през януари 2010 г. Страшничко, нали?

- Преместихте ли се в Париж, за да напишете книгата за града?

- О, искаше ми се! Посетих Лос Анджелис и Париж, за да направя проучванията си, но нямах възможност да се преместя да живея там. Но в Ню Йорк се преместих, сега даже работя там. Наистина е съвпадение, че животът ми следва живота на Анджела. Изумително съвпадение!

- Колко книги ще има в поредицата?

- В главата ми има пет книги, три вече са написани, две са почти готови като идея. А после... кой знае?

- Имате много популярен блог - BeautyMecca. Разкажете ни малко за него.

- Обичам грима и въобще козметиката! Преди да започна да работя в издателство, работех в PR агенция и, въпреки че харесвах продуктите ни, самата работа не ми допадаше много. BeautyMecca беше моят начин да остана свързана с тази страна на бившата ми работа.

Линдзи Келк пред списание „Мари Клер”

- Вече живеете в Ню Йорк. Какво е чувството?

- Ню Йорк е невероятен. Забравете всичко, което някога сте чували – че е студен и враждебен град например. Тук срещнах най-изумителните хора, просто невероятно приятни и сладки. Знам, че звучи сладникаво, но наистина имах чувството, че ще се разболея от диабет от толкова усмивки и хубави емоции. Освен това тук могат да се вършат толкова много неща, стига само да успеете да издържите на темпото. Просто няма да ви остане време да тъгувате за дома си.


- Кое най-много ви харесва от живота в Ню Йорк?

- Може би ще прозвучи като клише, но Ню Йорк ме накара да се почувствам жива и че мога да постигна всичко. В Лондон просто ходех на работа, справях се, ден за ден – просто оцелявах, вместо да живея. Тук има толкова много неща за правене. Непрекъснато излизам някъде, върша нещо, пълна съм с идеи, гледам за нови обувки и чанти, които мога да си позволя...


- Значи, пишете книги, имате блог за козметика Beauty Mecca и блог за живота на героинята си, Angela’s blog, продължавате да работите в издателство, излизате постоянно на срещи и забавления ... Как, по дяволите, ви остава време за всичко?

- Нямам никаква идея. Може би съм нарколептичка и спя през деня, без да го зная. Офисът ми е в отделна стая и мога да затворя вратата си, така че никой не ме вижда и не ме проверява.

- Някакви твърди решения за новия живот, който ви предстои?

- Да не целувам скучни момчета, особено ако не са жители на Съединените щати. Да се опитам да спазвам крайните срокове. Да се постарая да не убия папагала на съквартирантката ми – нарочно или случайно.


Видео с Линдзи Келк можете да гледате на:

http://www.amazon.co.uk/gp/mpd/permalink/m37EE844UPWKQ9/ref=ent_fb_link

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.