ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Интервю с авторките на „Прелестни създания” за сайта The Post and Courier от Катрина Робинсън

Ками Гарсия и Маргарет Стоъл са наистина „прелестни създания”

Ками Гарсия и Маргарет Стоъл са приятелки от осем години. Те обичат един и същи тип книги и след години четене на чужди автори запретват ръкави и създават новата сензация на тийнейджърската паранормална литература, „Прелестни създания”.

- Какво ви вдъхнови за „Прелестни създания”?

Ками Г. – Дългите обеди, прекарани заедно, с прекалено много диетични кока-коли и любовта към готическата литература на Американския юг. Освен това искахме да напишем тийнейджърски романтично-мистичен роман от момчешка гледна точка.

- Говори се, че вече се готви филм по книгата. Някаква вътрешна информация?

Маргарет С. – „Уорнър Брос” ще правят филма. Режисьор и сценарист ще бъде номинираният за Оскар Ричард Лаграванес; продуцентът е изключително талантливият Ървин Стоф. Не бихме могли да бъдем по-щастливи!

- „Прелестни създания” е първата част от поредицата „Хроники на чародейците”. Как ще се развие историята в следващите части?

Ками Г. – Току-що завършихме втората част, която се предполага да излезе към декември 2010 г. С всяка следваща книга залозите са по-високи. Читателите ще научават все повече и повече за свръхестествения магически свят, който съществува в малкия измислен град Гатлин, Южна Каролина.

- Живеете в Лос Анджелис, но действието на романа се развива в южняшките територии на Щатите. Защо решихте историята да се случва именно в Юга?

Ками Г. – Семейството ми произлиза от малко градче в Северна Каролина. Израснах в една къща заедно с баба си и прабаба си, така че в мен самата има много южняшки черти. Аз все още правя домашни курабийки и пайове изцяло сама, без готови блатове, кори и др.подобни! И за двете ни Югът е място с богата история, където все още се случват истински магии. И можеш да намериш страхотен пай...

- Какво е да работиш с партньор? Какви пречки имахте по време на съвместната си работа?

Ками Г. – Най-трудно беше да координираме графика си. Иначе още от самото начало имахме обща визия за историята. Често се караме и спорим помежду си за различни неща – както го правят сестрите например, - но никога не сме спорили за книгата!

- Какво ще посъветвате начинаещите автори в този жанр?

Маргарет С. – Не се отказвайте! Както каза веднъж моя стар приятел, писателят Псевдонимус Бош ('The Name of This Books is Secret') – няма такова нещо като лоша книга, има само лоша чернова. Просто продължете!

Интервюто е преведено от сайта: http://www.postandcourier.com/news/2010/jan/14/kami-garcia-and-margaret-stohl-are-beautiful-creat/

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.