ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Читатели избират любимата книжарница на България

Защото „едно място не е истинско място без книжарница”

От 10 октомври до 10 декември 2014 г. ще протече Националният конкурс „Моята любима книжарница”, в който победителят ще бъде определен от читателите – хората, заради които съществуват книжарниците. В продължение на два месеца чрез онлайн гласуване на сайта www.lubimaknijarnica.com всеки ще има възможност да даде своя глас за книжарницата, която най-много харесва и е спечелила неговата лоялност. Това е първото по рода си предизвикателство, което ще изправи във вълнуващо съревнование книжарниците в България – както тези, които са част от вериги, така и независимите. „Това е конкурс за специалното отношение на истинските книжари към техните клиенти и за специалното отношение на хората към книжарниците и книжарите” – представят идеята си организаторите от ИК „Кръгозор”.

Конкурсът е вдъхновен от романа „Книжарничката на острова” от Габриел Зевин - история, изпълнена с великолепен оптимизъм за бъдещето на книгите и книжарниците и за хората, които обичат и двете. „Това е нашето обяснение в любов към книжарите, към колегите издатели или както авторката ги нарича в книгата - „всички дами и джентълмени, свързали живота си с книгите, споделят от ИК „Кръгозор”. Желанието ни е да се покаже уважение към професията на книжаря и към книжарниците като място за културни събития и социални контакти.”

Според авторката на романа хората обичат своите книжарници. „Вярвам в това, защото го знам – защото когато отивам в някой град и се срещам с различни приятели, първото нещо, което ми казват, е, че трябва да посетя тяхната книжарница. За много хора именно книжарницата е това, което определя града им; определя какво е добро в него. Вярвам, че хората обичат книжарниците си, но също така вярвам, че трябва да им се напомня защо ги обичат.”

Книжарницата, събрала най-много гласове в конкурса, ще получи приза „Любимата книжарница на България”, а човек от екипа й ще може да се възползва от голямата награда - уикенд с три нощувки в Лондон, осигурена от туристическа агенция „Loyal Travel”. Пътуването включва организирано посещение на емблематична лондонска книжарница. Книжарят ще има възможност да се запознае със свои английски колеги, да обменят опит и впечатления.

Резултатите от гласуването ще покажат кои са най-харесваните книжарници в градовете, където има повече от една книжарница: коя е любимата книжарница на София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, В. Търново, Сливен, Търговище и т.н.

Като комплимент към гласувалите в конкурса ИК „Кръгозор” подготвя награди. Чрез публично теглене на томбола ще бъде избран един, който ще спечели ваучер за книги на стойност 200 лв., а други ще получат поощрителни награди.

„Ние, от ИК „Кръгозор”, сме готови да подарим идеята на бранша и ще се радваме това първо издание на конкурса, с общите усилия на организатори и участници в него, да се превърне в конкурс, организиран в бъдеще от Асоциация „Българска книга”.

Основен партньор на конкурса „Моята любима книжарница” е AzCheta.com. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване" към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски".

Медийни партньори са: Actualno.com, Iwoman.bg, Momichetataotgrada.com, Stand.bg, E-vestnik.bg, Knigolandia.info, Chetecut.com и Bibliotekata.wordpress.com.

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.