ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Джаклин Сюзън е родена през 1918 година във Филаделфия в семейство на учителка и художник.

След като се мести в Ню Йорк, Джаклин се изявява като актриса с малки роли в киното, театъра и в рекламни клипове. Води бурен живот – алкохол, наркотици, нетрайни връзики и има изявена бисексуалност – свързват името й с Коко Шанел.

На 44-годишна възраст Джаклин получава диагноза рак на гърдата. В своя дневник тя пише: „Не мога да умра, без да съм оставила нещо значително след себе си. Мисля, че умея да пиша. Господи, остави ме да живея, за да го докажа”. След операция на гърдата Джаклин става толкова дисциплинирана, че през следващите дванайсет години се превръща от неуспяла актриса в най-богатата жена на Америка, натрупала състояние със собствен труд.

Нейната втора книга и първи роман – „Долината на куклите” – е публикувана през 1966 г. и се превръща в един от символите на своето време. Легендарната си известност романът дължи на провокативния сюжет и свободомислещите героини, както и на скандално директния писателски стил на Джаклин Сюзън. „Долината на куклите” влиза в Книга за рекордите на Гинес като бестселър с тираж над 30 милиона копия. Книгата е екранизирана два пъти. През 2000 г. е създаден филм за живота на Джаклин Сюзън („Страхотна е, нали?”), който печели голям успех заради впечатляващата игра на Бет Мидлър.

Джаклин Сюзън е първата жена, която оглавява класацията за бестселъри на New York Times с три свои книги. За успеха си тя казва: „Да, смятам, че ще бъда запомнена... Ще бъда запомнена като гласа на 60-те години.”

Умира от рак през 1974 г.

Долината на куклите
Долината на куклите Бестселър Читателска класация - рейтинг 4.80Читателска класация - рейтинг 4.80Читателска класация - рейтинг 4.80Читателска класация - рейтинг 4.80Читателска класация - рейтинг 4.80 Не се очаква допечатка

Автор: Джаклин  Сюзън
Корица: мека, корична цена 15.00 лв. 12.00 лв.

Изчерпана

И още в резюме ...
Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.