ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Мира Калтън, сертифициран нутропат, и д-р Джейсън Калтън, лекар и сертифициран специалист по цялостно здраве и спортна нутрология, твърдят, че в момента се намираме в средата на гладна криза. Телата ни буквално гладуват за витамини и минерали – и то за минималното количество, нужно, за да функционират нормално. В книгата „Празните калории” семейство Калтън излагат теорията, че дефицитът на микроелементи е пандемия и е причината за по-голяма част от съвременните тежки здравословни състояния, включително затлъстяването, сърдечните болести и рака.

Авторите подтикват хората да променят начина си на хранене и да консумират „богати”, а не „бедни” на микроелементи храни. Достатъчното количество микроелементи в организма е основа за добро здраве, независимо от настоящия ни хранителен режим.

Тази книга e основана на задълбочени изследвания – авторите пътуват в продължение на шест години из сто страни и проучват режима на хранене и навиците на живот на хората из целия свят. Предлага проникновен поглед към връзката между храните, които ядем, и състоянието на здравето на съвременните хора.

 

Но от къде започва всичко?

 

В продължение на пет години Мира Калтън работи почти без прекъсване, докато управлява фирмата си за връзки с обществеността в Манхатън. Запълва дните си с писане на съобщения за пресата, поддържа връзки с редактори на списания и посещава телевизионни студия и снимачни площадки от град на град, създава необходимите контакти на младите модни дизайнери, които представлява. Но повече от година силна болка в гърба я тормози до степен, че й е трудно да върви. Както много други заети жени, обвинява неудобните си обувки, забързания си начин на живот и дългите часове на висок ток. Когато най-накрая отива на лекар, се установява, че страда от остеопороза в напреднал стадий, за която й предписват куп лекарства със странични ефекти.

Мира започва да се замисля за това как живее - че ежедневието й допринася за изгубването на контрол над здравето й, както и за това какво може да направи, за да си го възстанови.

След голяма вътрешна борба решава да не спазва препоръката на лекаря си и избира да не пие лекарствата. Вместо това взема здравето си в свои ръце и започна да търси алтернативно лечение от природата.

Изоставя фирмата си за връзки с обществеността и се мести във Флорида, за да бъде по-близо до семейството си. Обещава си да стане по-активна, да се храни по-здравословно и да открие теории за възстановяване от остеопороза. След няколко години, в които безрезултатно се опитва сама да спре влошаването на здравето си и да се възстанови, се намесва съдбата. Търсенето й я довежда до д-р Джейсън Калтън - диетолог теоретик с повече от четиринадесет години клиничен опит в работата с хроничноболни хора, чиито болести произлизат от начина им на живот, точно както е и в нейния случай.

Макар хранителните и тренировъчните програми да са част от препоръките му, д-р Калтън решава, че недостигът на хранителни микроелементи може да е изиграл основна роля в заболяването на Мира.

Двамата отбелязват някои нейни навици, които вероятно са допринесли за болестта й. Животът й в големия град, както и на мнозина, живеещи в градовете, е изпълнен със стрес, прекалена консумация на кофеин и алкохол, поглъщане на въглероден моноксид и често подлагане на диета. Както и предполагат, начинът на живот на Мира я е довел до дефицит на хранителни елементи.

Хранителният й режим се е състоял от храни, пълни с „празни калории“, лишени от съществените жизненоважни витамини и минерали. Животът на Мира, както и околната среда допълнително са пречели на способностите на тялото й да усвоява необходимите микроелементи, които да й осигурят здраве и жизненост.

Д-р Калтън и Мира променят хранителните й навици така, че да заместят предварително пакетираната и обработена храна и претоплените ястия с алтернативи, по-богати на хранителни микроелементи. Добавят допълнителни витамини и минерали, премахват много от лошите навици и започват програма от физически упражнения. С времето Мира се почувства по-добре. Резултатите от изследванията, които правят, са възможно най-добрите. В рамките на две години остеопорозата на Мира, която е в напреднал стадий, е напълно излекувана.

Вдъхновени от успеха, Мира и Джейсън започват задълбочени изследвания на комбинацията от празни калории и лоши навици. „Беше ли възможно онова, което постигнахме за здравето на Мира, да помогне за превенцията и лечението на други здравословни състояния? Нима само правилното хранене и добавки можеха да превърнат хората с крехки кости, които живеят в болка, ограничени от болестта си, в здрави индивиди със силни кости? Възможно ли беше да спрем и дори да лекуваме от напредналите стадии на болестта без лекарства? - това търсене на отговори за недостига на хранителни елементи и празните калории се превърна в тяхна страст, а тя ги води до най-новите открития на науката за правилно хранене, подобряване на здравето и повишаване качеството на живот..

 

Празните калории
Празните калории Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00 Не се очаква допечатка

Автор: Мира  Калтън, Джейсън  Калтън
Корица: мека, корична цена 13.00 лв. 10.40 лв.

Изчерпана

И още в резюме ...
Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.