ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Линда Лафърти е дъщеря на морски капитан и е посещавала 14 различни училища в ранната си възраст. Оттогава е и любовта й към пътешествията. Има магистратура и докторат по педагогика от Колорадския университет. Лафърти е запалена спортистка – обича да кара ски, да язди, да се катери по планини и да играе поло. Дългогодишен преподавател е и автор на няколко романа. Живее в Колорадо.

Да станеш автор на бестселъри, като следваш инстинктите си

На 58 години Линда Лафърти има зад гърба си три написани книги - Bloodletter’s Daughter, House of Bathory и The Drowning Guard, която на 27 януари излиза на български език със заглавие „Нощите на османската принцеса” (ИК „Кръгозор”). Големият успех на романите й се дължи не само на пикантните и интересни теми, които разгръща, но на факта, че се доверява на литературните си инстинкти и пише за неща, които искрено смята за важни. Лафърти създава истории, в които включва своите лични интереси и пристрастия – коне, юнгианска психология, политика, власт и конфликтите между социалните класи.

„Многопластови исторически романи” е подходящо описание за нейните творби, но и трите й книги са написани динамично и със съвременен ритъм. В „Нощите на османската принцеса” авторката следва собственото си любопитство. Тя открива историята за Есма Султан - една от най-влиятелните жени в Османската империя за своето време, която е известна с това, че е заповядвала да убиват любовниците й. Османската принцеса е била толкова могъща, че дори си е позволявала да не прикрива лицето си с воал. Лафърти научава за нея по време на пътуване до Истанбул през 2001 г. и силно се заинтригува: „Исках да разбера как е било възможно всичко това.”

За Линда Лафърти е съдбовна срещата с редакторката Линдзи Гузардо. В началото на 2012 г. Гузардо се премества да работи в Amazon. В този момент те търсят нови автори, които могат да предложат повече от една книга с разпознаваем стил и характер. Романите на Лафърти отговарят на тези критерии и Гузардо ги представя на издателството. Amazon купува и трите книги едновременно.

Ходът очевидно е печеливш, защото след успешните продажби на първото заглавие (Bloodletter’s Daughter), вторият роман има направо сензационен успех – „Нощите на османската принцеса” (“The Drowning Guard”) е No.1 Kindle seller в класацията за художествени романи и No.24 в общия списък на всички книги. Новината за големия пробив заварва Лафърти, докато празнува 57-ия си рожден ден.

След успеха на първите й два романа, Лафърти и съпругът й имат възможността да пътуват по света и това помага на авторката да открие още по-оригинални истории, които е сигурна, че някой ден ще влязат в романите й. Трите й досегашни романи са резултат от нейните пътешествия в Унгария, Словакия, Чехия и Турция.

Лафърти има своята цел – да има издадени четири книги, преди да навърши шейсет години. Тя решава просто да се наслаждава на писането и стига до етапа, в който „наистина харесвах начина, по който умът ми работеше, докато пишех”. Сега авторката знае, че трябва да следва единствено инстинктите си и да пише това, което би искала сама да прочете.

В материала са използвани текстове от: Aspentimes.com

Нощите на османската принцеса
Нощите на османската принцеса Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00 Не се очаква допечатка

Автор: Линда  Лафърти
Жанр: исторически романси, Корица: мека, корична цена 18.00 лв. 14.40 лв.

Изчерпана

И още в резюме ...
Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.