ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Мишел Куна е родена в Шефийлд, Англия. По стечение на обстоятелствата в същото време майка й е намирала френско-звучащите имена като Мишел за много екзотични... а малко по-късно същото са си помислили и четири момчета от Ливърпул, нарекли групата си “Бийтълс”, създали едноименната песен и развалили екзотиката. Майката на Мишел така и не им простила. Мишел е имала едно съвсем нормално детство.

 Като изключим шестте години, прекарани в Централна Африка, на които се дължат стабилните й житейски убеждения, че общуването с паяци, змии и крокодили не винаги е добра идея. Както всъщност и общуването с всичко, което има по-големи зъби от вашите.

Започнала е да пише още в четвърти клас като първите й постижения в тази област са няколко разказчета и създаването на сценарии по популярни приказки. Причината за това се крие отчасти в обичта й към щастливите развръзки и отчасти във възможността да се скатава от уроците по математика.

Въпреки че изрично е написала “мразя математика” във всички документи за кандидатстване за работа през живота си, тя изненадващо е получила предложения от доста счетоводни отдели. След като се запознала с бъдещия си съпруг по телефона, тя се премества в Лондон, където получава още повече предложения за работа, свързани с счетоводство (самата тя и до момента не може да си обясни този факт). Също така временно е работила и в гей бар в Нотинг Хил (където е срещнала много интересни хора), научила се е да прави снимки (понякога са й позирали доста интересни личности, но тя не може да разкаже за това), и е посетила основни курсове по компютърна грамотност (по времето когато хората все още си мислеха, че “спам” е име на марка бисквитки).

След това съпругът й е получил работа в Ротердам, Холандия, и Мишел е прекарала следващите няколко години в писане на романтични новели... и четене на множество писма за отхвърляне на ръкописите от издателствата. Тя естествено се е опитала да научи и езика, но бързо се отказала, тъй като петнадесет милиона холандци явно говорели английски по-добре от самата нея.

След като съпругът й получил ново повишение, този път в САЩ, тя се присъединила към писателските общества на Америка. В този момент е получила просветление ЗАЩО са й изпратени толкова много писма за отхвърляне на ръкописите и тя е много благодарна на писателските организации за този урок.

През 2002, след продължителни години на отхвърляне, кариерата на Мишел прави рязък завой след обаждането на агент, който я уведомява, че е получила две предложения за “Размерът има значение” – нейната първа романтична комедия. Агентът е предложил да се обяви наддаване. Началото на сделката било поставено в деня на Вси Светии (Хелуин) – слава Богу, че Мишел не е суеверна! До следващия следобед тя вече имала договор за цели три книги с издателство Avon.

След като е сменяла дома си общо двадесет и един пъти, в момента Мишел живее край Ню Йорк Сити заедно със своя съпруг, децата си и огромна колекция от дискове с музика. Редовен посетител на модни събития, тя е страстно привързана към стилните дрехи и е горд собственик на близо четиридесет чифта обувки. Въпреки всички свои добри намерения, тя така и не е успяла до момента да износи всички обувки, които си е купила. Обаче в същото време просто сърце не й дава да ги изхвърли. След огромния успех на “Размерът има значение” и "Вдигни го!", авторката вече издаде и своя трети роман "Мъж и обувки по мярка". Повече за Мишел Куна и за нейните романи можете да прочетете в: http://www.michellecunnah.com/

 

Размерът има значение
Размерът има значение Бестселър Читателска класация - рейтинг 4.71Читателска класация - рейтинг 4.71Читателска класация - рейтинг 4.71Читателска класация - рейтинг 4.71Читателска класация - рейтинг 4.71 Не се очаква допечатка

Автор: Мишел Куна
Жанр: чиклит, Корица: мека, корична цена 8.00 лв. 6.40 лв.

Изчерпана

И още в резюме ...
Мъж и обувки по мярка
Мъж и обувки по мярка Читателска класация - рейтинг 4.35Читателска класация - рейтинг 4.35Читателска класация - рейтинг 4.35Читателска класация - рейтинг 4.35 Не се очаква допечатка

Автор: Мишел Куна
Жанр: чиклит, Корица: мека, корична цена 8.90 лв. 7.12 лв.

Изчерпана

И още в резюме ...
Вдигни го!
Вдигни го! Читателска класация - рейтинг 4.75Читателска класация - рейтинг 4.75Читателска класация - рейтинг 4.75Читателска класация - рейтинг 4.75Читателска класация - рейтинг 4.75 Не се очаква допечатка

Автор: Мишел Куна
Жанр: чиклит, Корица: мека, корична цена 8.00 лв. 6.40 лв.

Изчерпана

И още в резюме ...
Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.