ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Скот Мебъс е писател, автор на текстове за песни, сценарист, комик и музикален продуцент.

Той създава музика, изявява се в театъра, а началните си опити в писането прави само на тринадесет години. Първата му кратка комедия е отпечатана в училищния вестник, като още тогава си проличава неговата склонност към сарказъм и страстта към пародиите.

Първата си комисионна като автор на песни пък получава на шестнадесет, когато в съавторство създава химн за тържеството по случай четирдесетгодишннината на Harwich Junior Theater (Детски театър Харуич). В последствие започва да работи на хонорар, пишейки и продуцирайки музика за шоуто “ Outward Bound” , което се излъчва по Discovery Channel. А в последните години Скот е сътрудник и продуцент на неизброимо количество продукции на MTV и VH1.

Ето част от проектите, в които е участвал:

* Beavis and Butthead

* Celebrity Deathmatch

* Outward Bound

* Sports Illustrated Swimsuit DVD 2001

* Real World * Road Rules

* MTV Yoga

* TRL

* The Tom Green Show

* Unplugged Compilations

Скот е автор и на няколко пиеси, които са били поставяни в Ню Йорк, Албания и Кейп Код. Канен е да води шоу на живо като комик в такива клубове като Stand Up NY (“Ню Йорк на крака” – б.п.) и The Boston Comedy Club (“Бостънският комедиен клуб” – б.п.). Участвал е и в съставянето на скечове, които са играни от комедийната група Bad Sam, в която е членувал известно време.

Многократно е съставял реклами за различни компании, изработвал е и множество клипове. През 1996 Скот решава, че неговият талант е театъра. Какъв е резултатът ли? Рок мюзикълът “Tarnish” (“Потъмняване” – б.п.) Още първата чернова на сценария му спечелва специализация в отдела по изкуство към RPI University, където той работи заедно с “Гилдията на младите актьори”, за да поставят “Tarnish” през лятото на 1998. По-късно мюзикълът участва и в New York International Fringe Festival, където получава много добри отзиви.

От известно време Скот записва албум с работно заглавие “Henry James` Big Bootie Boogie Machine”. Първите песни от него скоро ще могат да се изтеглят от тази интернет страница. Другото, което можем да ви кажем за Скот е, че понастоящем той живее в Манхатън. Освен това е редно да поясним, че всички тези неща, които изброихме Скот е успял да постигне в рамките на скромните си тридесет години – той е роден на 28 ноември 1974!!!

След феноменалния успех на “Особености на мъжкия лов” очакваме продължението на историята в новия му роман, който предстои да излезе през идната година и на български език.

Какво сподели Скот Мебъс със своите български читатели можете да прочетете тук.  Интервюто бе публикувано във в-к "Труд" (17.07.2005г.).

Повече за него можете да научите в:

www.scottmebus.com

 

 

Особености на мъжкия лов
Особености на мъжкия лов Читателска класация - рейтинг 4.70Читателска класация - рейтинг 4.70Читателска класация - рейтинг 4.70Читателска класация - рейтинг 4.70Читателска класация - рейтинг 4.70 Не се очаква допечатка

Автор: Скот Мебъс
Жанр: чиклит, Корица: мека, корична цена 8.90 лв. 7.12 лв.

Изчерпана

И още в резюме ...
Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.