ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Малко хора са водили такъв живот, изпълнен с приключения, какъвто води телевизионната звезда Антъни Бурдейн, докато обикаля света. От автора на „Поверително от кухнята” може да научите някои неща:

1. „Уменията се учат. Обаче характер или имаш, или нямаш.”

2. „Ако сте на 22, физически здрави, гладни за знания и искате да се усъвършенствате, моля ви, пътувайте (настойчиво ви приканвам да пътувате) – колкото се може повече. Спете, където намерите, ако се наложи и на земята. Открийте как другите хора живеят, как се хранят и готвят. Учете се от тях - където и да отидете.”

3. „Не лъжи, когато си сгафил. Направил си грешка. Признай си и продължи нататък. Просто не я повтаряй отново. Никога.”

4. „Какво по-хубаво да направиш за някого от това да му приготвиш закуска?”

5. „Пътуването те променя. Минавайки през живота и света, ти променяш малко по малко нещата, оставяш следи след себе си, колкото и да са малки. А в замяна животът и пътуването оставят следи по теб. Повечето пъти тези следи – по тялото ти и в сърцето ти – са красиви. Често обаче от тях боли.”

6. „Научаваш много за някого, когато сте на една маса и се храните заедно.”

7. „Тялото ти не е храм, то е увеселителен парк. Наслади се на забавлението.”

8. „Може би това е достатъчно просветление: да разбереш, че няма крайна спирка, където умът ти да почива; няма моменти на самодоволно всезнайство. Може би мъдростта е... да осъзнаеш колко малък и глупав си всъщност и колко много път имаш да извървиш още.”

9. „Не е нужно да съм съгласен с теб, за да те харесвам или уважавам.”

10. „Добрата храна е много често, дори повечето пъти, простичката храна.”

11. „Знаем, че има пряка и обратнопропорционална връзка между това колко често се събира семейството да се храни заедно и социалните проблеми. Да си го кажем направо: член на семейство, което често се храни заедно, е статистически по-малко вероятно да ограби магазин за алкохол; да подпали лаборатория за метамфетамини; да роди бебе, докато се друса; да се самоубие или пък да се снима в порно. Ако малкият Тими си беше хапвал повече руло „Стефани”, може би нямаше да се превърне в сериен убиец, който пълни фризера с малки момченца, нарязани на парчета.”

12. „Отвори съзнанието си, стани от дивана и се размърдай.”

13. „Късметът не е бизнес модел.”

14. „Има нещо прелестно в това да пиеш следобед. Хладна бира, абсолютно сам в бара – дори и в това долнопробно подобие на ирландска кръчма.”

15. „Под „Причини да напуснете старата си работа” никога не споменавайте истинската причина, освен ако не е пари или амбиции.”

16. „Много рядко съвестта се оказва стъпало към блестяща кариера.”

17. „Начинът, по който правите омлет, разкрива характера ви.”

18. „Контекстът и паметта играят много силна роля във всяко страхотно ястие в живота на всеки.”

19. „Добрата храна и доброто хапване винаги са свързани с риск.”

20. „В Русия наистина са професионалисти в това, така че без значение колко желирани шотове и високоалкохолни коктейли си изпил в колежа, без значение за какъв велик пияч се мислиш, не забравяй, че руснаците, всъщност всеки руснак, може да те надпие и да те остави в несвяст под масата.”

21. „Ако гледаш някого в очите и му казваш, че е „дебело, безполезно и грозно лайно”, това не означава, че не го харесваш. Това може, и всъщност често, изразява привързаност.

22. „Без нови идеи успехът може да се превърне в баналност.”

23. „Смятам, че основните умения в кухнята са добродетел и способността да приготвяш вкусна храна за себе си и за другите трябва да се преподава на всеки млад мъж или жена. И трябва да стане толкова жизненоважно за възпитанието на всеки, колкото е умението да си бършем сами задниците, да пресичаме сами улицата или пък да ни поверяват пари.”

Източник: Аirows.com

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.