ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Романът„40 е новото 20” стои в основата на едноименния телевизионен сериал, който в момента българските зрители могат да гледат по FOX Life. Когато научава, че книгата й ще бъде филмирана, Памела Сатран споделя: „Човек трябва да е доста богат писател, за да има нещо против някой да прави телевизионна или кино версия на негова книга. Нямам никакви опасения за крайния резултат.“

Неслучайно авторката е толкова спокойна. Зад проекта стои името на Дарън Стар! Създателят на „Сексът и градът“ се завръща в града заедно с дизайнерката на костюми Патриша Фийлд и последната му продукция притежава всичко необходимо, за да се превърне в следващия му хит.

В „40 е новото 20“ Сътън Фостър играе 40-годишна жена, която лъже за възрастта си, за да изгради наново живота си и открива напълно непозната страна от себе като 26-годишна.

Деби Мейзър е в ролята на добрата приятелка с добрите съвети, Мириам Шор е строгата шефка, а Хилари Дъф е колежката, която осигурява достъп на Лиза (името на героинята и годините й не са като в книгата) до средите на младежката култура.

От „Indiewire” разговарят с Дарън Стар, ден след като сериалът е одобрен за втори сезон.

Поздравления за подписването на договора за втори сезон! Кога разбрахте, че ще се случи?

Буквално тази сутрин.

Имахте ли добро предчувствие?

Да, знаете ли – чувствам, че правим това, което искаме да правим, и се приема повече от добре. Наистина това е нова посока за телевизия като TV Land, затова трябва да развием шоуто там. Но и те вярват в нас и ни го показват. Не можем и да си мечтаем за повече.

Кажете ни нещо повече за „40 е новото 20“. Кога за пръв път се сблъскахте с идеята за създаването му?

Книгата на Памела Сатран ми попадна преди няколко години. Не си спомням точните обстоятелства – как я видях например, но пък си помислих, че ще бъде страхотна база за сериал или филм. Не можах да си я купя първия път, но веднага щом я видях отново, си я взех. Всъщност не съм я показвал на никого. Един път се срещнах с директора на TV Land Кийт Кокс и му споменах за книгата. Той сподели, че би искал да промени посоката, в която върви телевизията, и ми каза: „Идеята е страхотна! Ще направим сериала!“. Когато срещнеш такава реакция и ентусиазъм от телевизионен директор... Просто си струва да продължиш и да развиеш проекта. Вместо да се опитвам да променям мисленето на някого някъде другаде, ще отида там, където съм приветстван и желан.

Влизаше ли в първоначалния ви план идеята, че ще има три основни героини, които са на възраст над 40 години?

Не точно. По-скоро се фокусирах върху идеята за жена, която се опитва да изгради живота си наново, като се представя за 26-годишна. Но винаги съм знаел, че ще бъде сериал и че ще бъде комедия. Комедия за жени от различни поколения, които имат най-различни връзки помежду си. Когато снимам сериал, винаги търся идея, над която може да се замислиш; нещо, което забелязвам, знам, че го има и не мога да спра да мисля за него, защото когато се снима сериал, трябва да се мисли не само за шегите. Когато се снима комедия, трябва да се мисли за това, което ще рефлектира върху преживяванията на героите.

Ставайки свидетел на феномена „да навършиш 40“, каква поука си извлякохте?

Мисля, че 40-те е символична възраст. Когато, като се обърнеш назад, си казваш: „Добре, вече не съм младокът в стаята. Нещата са се променили. Хората правят нещата по различен начин. Аз ги правя по един начин от сто години и си мисля, че са същите, но уви – не е така.“ Осъзнаването на факта, че има ново поколение с друг поглед върху живота и света. И особено това поколение, което е залепено за социалните мрежи, които пък се превърнаха в основния канал за комуникация и бизнес. Младите имат вродено разбиране. Хората на 40 го нямат, но това не им пречи да разбират. Те могат да се научат да се справят, че даже и да са отличници, но трябва да се научат. Не им идва отвътре. Те учат нов език, вместо да са отглеждани с него. Мисля, че това е основна разлика между поколенията.

Доста си поговорихме за възрастта. Според вас, за какво друго освен за неястава въпрос в „40 е новото 20“?

„40 е новото 20“ ни представя темата за преоткриването и това, че възрастта е само състояние на духа. Мисля, че сериалът основно засяга темата за преоткриването на себе си. Също разглежда и разликите между поколенията през призмата на преоткриването. Това преоткриване е възможно.

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.