ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Първите награди „Перото“ бяха връчени на български поети и писатели на 6 ноември. При детската литература приза взе Юлия Спиридонова за книгата „Бъди ми приятел“.

По време на церемонията, която се състоя в литературен клуб „Перото”, писателката сподели, че през последните две години вече има много нови имена и книги в детското книгоиздаване и че това е чудесно. Благодари на своите издатели (ИК „Кръгозор”) и каза, че е била като Жабчето от приказката си – самотно и тъжно, докато не си намерило приятел. Така и тя се е чувствала, докато не е открила своите любими вещици издателки.

Подгласници на Юлия Спиридонова останаха „Когато искам да мълча“ на Кирил Златков и Зорница Христова и „Приключенията на мотовете част III: Спасяването на хълцащата принцеса“ на Радостина Николова.

Поетът Борис Христов е първият лауреат с наградата „Перото“ за цялостен принос в литературата. Ани Илков получи отличието в категорията за поезия, а за проза наградата отиде при Катерина Хапсали. На всички наградени бе връчена статуетка, дело на скулптора Емил Попов.

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.