ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

 

Юлия Спиридонова получи втора поредна номинация за „Астрид Линдгрен" – най-голямата световна награда за принос в детската литература. Това стана ясно по време на Франкфуртския панаир на книгата.

Писателката заедно с Виктор Самуилов и илюстратора Любен Зидаров са сред 235-те кандидати от 60 страни за голямото отличие. Номинациите от българска страна се правят от фондация „Детски книги”, която бе избрана за номиниращ орган от България в края на 2015 г.

Самата Юлия Спиридонова с изненада, но и голяма радост разбира, че отново е включена в списъка с претенденти за наградата: „За мен е чест и гордост да бъда в компанията на двама мои любими творци”, с вълнение споделя тя.

Номинирането за втора поредна година на Юлия Спиридонова затвърждава мястото й на световната и европейска литераурна сцена и е поредна висока оценка за изключително талантливата авторка.

Тя научава хубавата новина, докато работи по следващата си книга, която ще излезе в началото на декември месец. Писателката ще зарадва децата с вълнуваща приказка, която ще разкрие кои са тайните агенти на Дядо Коледа.

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.