ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

На 14 декември българската писателка Юлия Спиридонова се срещна с деца от предучилищната група на 63 ОУ „Христо Ботев" по време на Софийския международен литературен фестивал. Още в началото авторката изненада всички присъстващи, като им представи един специален гост - унгарската преводачка на книгата й „Каква магия крие се в снега“ - Андреа Иван. Учениците имаха удоволствието да видят на живо унгарското издание на приказката и да чуят как звучи на унгарски език кратък откъс от нея.

Минути по-късно мраморно фоайе на втория етаж на НДК се превърна в импровизирана сцена, на която учениците изиграха драматизация по детската приказка „Каква магия крие се в снега“. Всички петнайсет деца имаха закачени табелки с изображение на героя, в който се превъплъщават. А в ролята на омаен разказвач бе ръководителят им Евелина Буга.

Изключителният ентусиазъм и артистичност, които учениците проявиха, очароваха всички присъстващи и допринесоха за доброто настроение. За Юлия Спиридонова бе огромна радост да види как историята й оживява пред очите й.

След края на драматизацията авторката получи голям плик, пълен с писмата напетнайсетте деца до Дядо Коледа, а тя прие присърце задачата лично да му ги изпрати.

Срещата завърши с много подаръци за всички и обща снимка за спомен.

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.